Go to Top

[EN][GR] Photos Photiades Breweries awarded as Gender Equality Employer

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ  2

Photos Photiades Breweries awarded as Gender Equality Employer 

The Ministry of Labour, Welfare and Social Insurance has awarded Photos Photiades Breweries as the “Gender Equality Employer” for implementing good practices aimed at promoting equality in the working environment.

The awards are organized within the framework of the Cyprus Certification Business Model, established to recognize companies promoting gender equality in the workplace.

Πρότυπο εργοδότη η Photos Photiades Breweries

Σε πρότυπο εργοδότη αναδεικνύεται η Photos Photiades Breweries, αποσπώντας το βραβείο Πιστοποίησης «Εργοδότη Ισότητας». Οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν τη σχετική πιστοποίηση εφαρμόζουν πολιτικές και πρακτικές που διασφαλίζουν συνθήκες ίσης μεταχείρισης και παροχής ίσων ευκαιριών μεταξύ των δύο φύλων, σε όλα τα επίπεδα και διαδικασίες του οργανισμού τους.

Το βραβείο παρέλαβε από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κα Μαργαρίτα Τελεβάντου, στην Τελετή Βράβευσης των Επιχειρήσεων που Πιστοποιήθηκαν από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον.

Κατά τον χαιρετισμό της η κα Μαργαρίτα Τελεβάντου, αφού συνεχάρη το Υπουργείο Εργασίας και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για την πρωτοβουλία ανάπτυξης του Μοντέλου Πιστοποίησης, είπε «Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κυπριακές επιχειρήσεις και η οικονομία ευρύτερα, η Photos Photiades Breweries παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της για διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που βασίζεται σε ανθρώπινες αρχές και αξίες. Λειτουργεί με σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αναγνωρίζει, επιβραβεύει και ενθαρρύνει την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία του προσωπικού της, το οποίο αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης».

Συνεχίζοντας η κα Τελεβάντου δήλωσε «Είμαστε περήφανοι που στην εταιρεία μας έχουμε μαζί μας εργαζόμενους που για 30 ή και 40 χρόνια έχουν συνδέσει την πορεία της ζωής τους με την πορεία της εταιρείας. Αυτό, μαζί με τη σημερινή διάκριση μας δίνει δύναμη για να πετύχουμε νέους στόχους».

Ανάμεσα στις καλές πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία είναι: η διαδικασία ένταξης και αρχικής εκπαίδευσης για κάθε νέο άτομο στην ομάδα, καθώς και οι διαδικασίες αξιολόγησης και ανέλιξης που βασίζονται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών, με συνεχή στήριξη, ανατροφοδότηση και καθοδήγηση, οι ανταγωνιστικοί μισθοί και ωφελήματα ( 13ο & 14ο μισθό, Ταμείο Προνοίας, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Ασφάλεια Ατυχημάτων & Ζωής), η επιχορηγημένη άδεια ασθενείας μέχρι 60 ημέρες ετησίως, η καταβολή 30% του μηνιαίου μισθού στις μητέρες που απουσιάζουν με άδεια μητρότητας, το ευέλικτο ωράριο εργασίας, η χρηματοδότηση σπουδών μελών του προσωπικού, το επιχορηγημένο φαγητό, δωρεάν χώρο στάθμευσης για όλο το προσωπικό, δώρα στα γενέθλια, ονομαστική εορτή, Χριστούγεννα και Πάσχα και το ταμείο Βοηθείας για κάλυψη έκτακτων ιατρικών εξόδων.

Επίσης, η Photos Photiades Breweries, έχει θεσμοθετήσει τη βράβευση της μακράς υπηρεσίας, των δημιουργικών ιδεών καθώς και επιβράβευση των καλύτερων εισηγήσεων και τη συμμετοχή όλου του προσωπικού σε επιτροπές και ομάδες εργασίας.