Go to Top

AIX rosé 2015 among the Photos Photiades Distributors’ portfolio

AIX rosé 2015 among the Photos Photiades Distributors’ portfolio

Our product portfolio is expanded with a new French award-winning wine, the AIX Vin de Provence which belongs to the category of Rosé Wines.  It is a classic Provençal blend of Grenache, Cinsault and Syrah and is produced by the 130 years old winery, Maison Saint Aix.

Ένα διαλεκτό ροζέ από την Προβηγκία

Η γκάμα των κρασιών μας επεκτείνεται με μια αυθεντική γαλλική απόλαυση, το βραβευμένο κρασί AIX Vin de Provence εσοδείας 2015, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των ροζέ οίνων.

Το κρασί AIX Vin de Provence αποτελεί κλασσικό συνδυασμό από την Προβηγκία, με Grenache, Cinsault και Syrah και παράγεται από τον Οίκο Saint Aix που βρίσκεται 25 χλμ από την ιστορική πόλη Aix en Provence με μια ιστορία 130 χρόνων. Οι 72 εκταρίων (720 στρεμμάτων) αμπελώνες του Οίκου βρίσκονται 420 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας σε ένα οροπέδιο, στους πρόποδες του βουνού Sainte Victoire που λάτρεψαν και ζωγράφισαν τόσο ο Paul Cézanne όσο και ο Vincent Van Gong.

Η περιοχή της Προβηγκίας, η οποία λούζεται από 300 ημέρες ηλιοφάνειας ετησίως, σε συνδυασμό με τα δροσερά απογεύματα και τις παγωμένες νύχτες, είναι ιδανική για την παραγωγή του θαυμάσιου κρασιού, μιας και επιτρέπει τη βέλτιστη ωρίμανση των σταφυλιών, η οποία  του χαρίζει μια εξαιρετική ποιότητα γεύσης. Το ποικίλο αυτό κλίμα είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια Grenache, Syrah και Cinsault. Το φτωχό ασβεστολιθικό αργιλώδες έδαφος, πιο αμμώδες σε ορισμένα σημεία, είναι πλούσιο σε ορυκτά, προσδίδοντας τη χαρακτηριστική ένταση στη γεύση των καρπών.

Τα σταφύλια της συγκεκριμένης σοδειάς συλλέχτηκα στο καταλληλότερο στάδιο ωρίμανσης, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η τέλεια ισορροπία μεταξύ σακχάρων και οξύτητας. Η συγκομιδή, ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου στις 4 τα ξημερώματα, ούτως ώστε  τα σταφύλια να φτάσουν στο οινοποιείο με τον δροσερό πρωινό αέρα, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση των μεταλλικών στοιχείων και της φρεσκάδας. Η ελάχιστη θερμοκρασία ζύμωσης διατηρήθηκε στους 12 βαθμούς περίπου. Μια μικρή ποσότητα ποικιλίας Carignan προστέθηκε για να τελειοποιήσει τον τρύγο του 2015.

Το κρασί AIX Vin de Provence διατίθεται στις συσκευασίες 75cl και 150cl (Magnum) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, εστιατόρια και wine bars.