Go to Top

[RO] The launch of the TAZOVSKY Vodka – Lansare vodka TAZOVSKY

Bucuresti, 4 septembrie 2012 – PPD Romania, una dintre cele mai mari companii de marketing, vanzari si distributie de bauturi alcoolice premium din tara, lanseaza pe piata romaneasca propriul brand de vodca: TAZOVSKY Vodka, o vodca pura, perfect echilibrata, obtinuta prin distilare inteligenta. Noul brand din portofoliul PPD Romania a fost dezvoltat de la zero in colaborare cu Ogilvy Group Romania. “Tazovsky Vodka este primul brand propriu din portofoliul nostru si o noua provocare pentru PPD Romania care intra pe un segment de piata extrem de competitiv, cel al brandurilor premium accesibile. Este o piata matura, cu o oferta variata si cu produse bine stabilite, in care vodca isi adjudeca primul loc in vanzari. Studiile de retail audit demonstreaza ca acest segment de vodca este singurul care a crescut in fiecare an in perioada de criza, iar analiza consumatorului a subliniat oportunitatea imensa pe care o are un brand de vodca de calitate construit astfel incat sa raspunda perfect asteptarilor consumatorului roman,” a afirmat Nearchos Papacharalampous, General Manager PPD Romania.

Produsa dupa o reteta originala ruseasca, TAZOVSKY Vodka este obtinuta printr-un proces de distilare in 7 pasi cu ajutorul unei tehnologii inovative, care transforma un amestec unic de cereale pure intr-o bautura perfect echilibrata. Din luna iulie, a inceput distributia la nivel national a noului produs.

„Consumatorul roman este un fin cunoscator al vodcii de calitate, are gusturi sofisticate si este documentat in ceea ce priveste raportul pret-calitate. Studiile de cercetare au aratat foarte clar nevoia acestui consumator de a avea un produs nou foarte bun calitativ si un brand cu o abordare inteligenta. Distilarea de 7 ori – proces pe care noi il numim distilare inteligenta – ne-a ajutat sa obtinem o vodca pura, de o calitate extraordinara, apreciata deja de consumatori in toate testele de produs efectuate pana acum. Avem convingerea ca formula unica Tazovsky va deveni vodca preferata de la prima degustare, iar strategia de brand o va pozitiona in mintile si in inimile consumatorilor romani” a adaugat Nearchos Papacharalampous. Timp de 2 ani, o echipa formata din specialistii PPD Romania si Ogilvy au colaborat pentru a realiza un brand de vodca de la zero, adaptat preferintelor consumatorilor romani. Identitatea brandului, designul sticlei, arhitectura de brand, precum si conceptul si strategia de comunicare sunt semnate Ogilvy Group Romania. “A fost o oportunitate extraordinara sa construim in vremuri de criza un brand de la zero, mai ales ca aceste ocazii apar extrem de rar in viata unui om de marketing sau de comunicare” declara Loredana Caradimu, New Business & Strategy Director Ogilvy Group Romania. „Am folosit cei peste 15 ani de experienta in comunicare, cele mai recente instrumente strategice ale retelei Ogilvy, date de cercetare solide – de la cele demografice pana la stil de viata si comportament de consum – dar si de un numar impresionant de focus grupuri pentru a valida propunerile de ambalaj, nume sau pozitionare. Dincolo de toate aceste aspecte firesti intr-un astfel de proces, am trait experienta pe care brandul o propune consumatorilor sai – distilarea inteligenta – si asta am facut noi 2 ani de zile in tot procesul de creatie.” Lansarea Tazovsky Vodka reprezinta un moment de referinta in evolutia companiei PPD Romania care a urmat un proces de permanenta expansiune de la intrarea sa pe piata romaneasca in anul 2007. PPD Romania, membra a grupului Photos Photiades Distributors (lider pe piata distribuitorilor de bauturi din Cipru), a intrat pe piata printr-un parteneriat pe termen lung cu Diageo, pentru intregul sau portofoliu de branduri, printre care se numara Johnnie Walker, Smirnoff, Baileys, J&B Rare. Ulterior compania si-a largit portofoliul prin parteneriate pentru alte branduri premium internationale precum Camus Cognac, Sampania Lanson, vinurile Barton & Guestier.
„Cu noul brand, Tazovsky Vodka, avem un portofoliu complet de marci de bauturi alcoolice, obiective ambitioase pe piata bauturilor premium din Romania si o strategie de business definita pe termen lung.” a incheiat General Managerul PPD Romania.

Parte a companiei Photos Photiades Distributors, lider pe piata distribuitorilor de bauturi din Cipru, PPD Romania este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse de alcool de pe piata locala si partenerul pe termen lung al renumitului producator de bauturi spirtoase, Diageo, lider mondial pe segmentul de bauturi premium. Alaturi de Diageo si de alti parteneri strategici la nivel local, compania detine un portofoliu de branduri renumite in intreaga lume, precum Johnnie Walker (Scotch Whisky-ul nr. 1 in lume), J&B Rare (Scotch Whisky-ul nr. 1 in Romania), Smirnoff (bautura spirtoasa nr. 1 in lume), Baileys, Camus Cognac, sampania Lanson, iar de curand propriul brand de vodca, Tazovsky Vodka.