Go to Top

[EN][GR]Drink Excellence Award for Commandaria of Kyperounda Winery

Drink Excellence Award for Commandaria of Kyperounda Winery

Commandaria of Kyperounda Winery won the Drink Excellence Award for its quality, at the first Gastronomy Awards in Cyprus.

The Gastronomos Awards is an annual event that is organized the last seven years in Greece by the daily newspaper Kathimerini and its magazine Gastronomos. Following the success of the Greek event, the Cypriot Kathimerini and Gastronomos brought the awards in Cyprus.

The Kyperounda Commandaria impressed the seven-member jury commitee with its aroma and taste, gaining a very high score during the tasting process.

Βραβείο καλύτερου ποτού στην Κουμανταρία του Οινοποιείου Κυπερούντας

Το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΤΟΥ» για την εξαιρετική της ποιότητα, απέσπασε η Κουμανταρία του Οινοποιείου Κυπερούντας στα πρώτα «Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμος».

Τα Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμος είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται τα τελευταία επτά χρόνια στην Ελλάδα από την «Καθημερινή» και τον «Γαστρονόμο» Ελλάδας. Ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία του θεσμού στην Ελλάδα, η «Καθημερινή» και ο «Γαστρονόμος» Κύπρου έφεραν τα βραβεία και στη χώρα μας.

Η φιλοσοφία αυτής της βράβευσης περιστρέφεται γύρω από την ποιότητα, τη γεύση και την καταλληλότητα των προϊόντων σε άμεση συνάρτηση με την εμπορία, τη μεταποίηση, την κατανάλωση και το σεβασμό στο περιβάλλον και τον ίδιο τον καταναλωτή.

Η Κουμανταρία του Οινοποιείου Κυπερούντας εντυπωσίασε την επταμελή κριτική επιτροπή με τα αρώματα και τη γεύση της, αποσπώντας πολύ υψηλή βαθμολογία κατά τη διαδικασία της γευσιγνωσίας.

Η εξαιρετικής ποιότητας Κουμανταρία του Οινοποιείου Κυπερούντας κυκλοφόρησε στην Κυπριακή αγορά ακολουθώντας τα πρότυπα παρασκευής και την παραδοσιακή συνταγή του κυπριακού νάματος. Η Κουμανταρία παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια στο κελάρι του οινοποιείου, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο οινοποίησης στα χωριά της Κουμανταρίας, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία που διέπει την παράγωγη Κουμανταρίας στην Κύπρο.