Go to Top

[EN][EL] Agros village honored Dr Photos Ja. Photiades

Agros village honored Dr Photos Ja. Photiades

Agros honored Dr Photos Ia. Photiades, by giving his name to a very important street of the village during a special ceremony, which held on Saturday August 9th.

The road, which cost of 160,000 euro, was funded by the “Photos Photiades Foundation” under Group’s continuous support for the implementation of projects that aim to improve quality of life of the community.

Ο Αγρός τίμησε τον Φώτο Ια. Φωτιάδη

Η κοινότητα του Αγρού απέδωσε τιμές στον Δρα Φώτο Ια. Φωτιάδη, μεταξύ άλλων δίνοντας το όνομα του σε μία πολύ σημαντική οδό του χωριού, σε ειδική σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014.

Ο δρόμος, ο οποίος αποτελεί έργο ανάπτυξης του χωριού και κόστισε 160 χιλιάδες ευρώ, έγινε με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης», στο πλαίσιο της συνεχούς προσφοράς του Ιδρύματος και άλλων εταιρειών του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης για την υλοποίηση κοινωφελών έργων με στόχο τη βελτίωση ποιότητας ζωής της κοινότητας.

Τα εγκαίνια τέλεσε μαζί με τον Δρα Φώτο Ια. Φωτιάδη, ο Διαπραγματευτής για το Κυπριακό κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης. O κ. Μαυρογιάννης στο χαιρετισμό του, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ευγνώμων καθώς κατάγεται από τον Αγρό και ο συγκεκριμένος ήταν ο δρόμος που, επειδή ήταν ακατάλληλος για αυτοκίνητα, τον περπατούσε για να πάει στο σχολείο πολλές φορές μέσα στη βροχή και τα χιόνια. Ο κ. Μαυρογιάννης επαίνεσε τον κ. Φώτο Ια. Φωτιάδη προς τον οποίο εξέφρασε τον θαυμασμό του και τις ευχαριστίες της κυπριακής πολιτείας για τις πλείστες όσες κοινωφελής, επιστημονικές και πολιτιστικές του χειρονομίες για το καλό του τόπου. Ονόμασε τον κ. Φωτιάδη ευπατρίδη και τόνισε τις ποικίλες και πολύπλευρες πολιτιστικές και πατριωτικές του ενέργειες, καθώς και σειράς σημαντικών άρθρων και σοφών εισηγήσεων του.

Ο κοινοτάρχης κ. Μιχάλης Κωνσταντινίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της κοινότητας και του ιδίου προσωπικά για τη γενναιόδωρη, πολύμορφη και πολυεπίπεδη προσφορά του κ. Φωτιάδη και του Ομίλου του σε διάφορους τομείς για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινότητας. «Ιδιαίτερα ευγνώμονες, είπε, αισθανόμαστε διότι ένα έργο υψίστης σημασίας για το χωριό που καθυστερούσε για δεκαετίες, έγινε επιτέλους πραγματικότητα χάρις στη γενναιοδωρία του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης. Ο δρόμος αυτός είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας δια τον Αγρό διότι θα μας βοηθήσει να λύσουμε το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα του χωριού και θα μας επιτρέψει τη μονοδρόμηση της κεντρικής οδού της κοινότητας και έτσι θα αποφύγουμε τη συμφόρηση που συχνά αποφράσσει την ομαλή διέλευση της κυκλοφορίας και ταλαιπωρεί τους χρήστες του δρόμου αφάνταστα. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Αγρού θα ευγνωμονούμε τον κ. Φωτιάδη».

Ο Δρ. Φώτος Φωτιάδης, συγκινημένος ευχαρίστησε τους Αγρότες για την ιδιαίτερη αυτή τιμή, τονίζοντας ότι το Ίδρυμα, θα συνεχίσει να προσφέρει για κοινωφελή έργα για το καλό της Κοινότητας, ενεργώντας πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των «50χρονων διακηρυγμένων αρχών και αξιών του Ομίλου να επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο όσο γίνεται περισσότερα από όσα η στήριξη και η αγάπη της κοινωνίας τον καταξιώνει».

Κλείνοντας, ο Δρ. Φώτος Ια. Φωτιάδης ευχαρίστησε θερμά την κοινότητα Αγρού και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και το κοινοτικό της συμβούλιο και συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου. Ευχήθηκε, τέλος, στους Αγρότες συνεχή πρόοδο και ευημερία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη των παρευρισκομένων στο Μουσείο «Σόλωνα Φραγκουλίδη».

Την Τελετή της Αποκάλυψης της ονομασίας του Δρόμου Φώτος Ια. Φωτιάδη ακολούθησε μία λαϊκή μεγαλειώδης εκδήλωση με την αναπαράσταση του κυπριακού γάμου την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες θαμώνες από τις γύρω κοινότητες.